Ja si po vepron Greqia këto ditë për të parandaluar koronavirusin, detajet zyrtare nga Komiteti i Shëndetit

Ndaje

Ish-deputeti Tritan Shehu i eshte referuar nje materiali zyrtar lidhur me veprimet qe Greqi po ndermerr sa i takon ndalimit te perhapjes se koronavirusit.

Keto veprime nisin me testimet ne shtepi dhe deri tek njesite sanitare te levizeshme.
ne Greqi. Sipas raportit, fillojne testet ne shtepi ( in house) nga njesite sanitare te levizeshme.

DETAJET E PLOTA 

Ne strukturimin e Njesive Sanitare te Levizeshme (NJSP) me Mision Special nepermjet materjalizimit te Aktit “ Krijimi i rrjetit sanitar per sherbime te kujdesit shendetesor ne shtepi dhe marrjen e mostrave me materjal biologjik nga persona probabel te infektuar nga koronovirusi COVID -19 “ po perparon Ministria e Shendetesise.

Sic referohet ne Gazeten Zyrtare , Komiteti Kombetar i Shendetit Publik merr persiper strukturimin dhe funksionimin e Njesive Sanitare te Levizeshme (NJSL) me Mision Special.
Subjekti I ketij akti te vecante i referohet :

a) Strukturimi dhe funksionimi e 500 (peseqind ) NJSL me Mision Special per marrjen e mostrave me materjal biologjik dhe ndihme shendetesore ne shtepi,ne personat e dyshuar ose probabel te infektuar me koronovirus Covid – 19 nen drejtimin dhe nen udhezimet e Komitetit Kombetar te Shendetit Publik ( KKSHP).
b) Marrja me qira ( ose leasing) deri ne 500 automjeteve dhe furnizimi me karburant per levizjen e NJSL me Mision Special.
c) Furnizimi me Pajisje te mbrojtjes individuale (personale) per antaret e NJSL me Mision Special.
d) Furnizimi dhe marrja e mostrave me materjal biologjik.
e) Furnizimi i Sistemit te Menaxhimit Elektronik te akteve te NJSL me Mision Special.
f) Trajnimi i 2000 ( dymije) profesionisteve shendetesor ne Spitale, Qendra Shendetesore dhe Qendren Kombetare te Nderhyrjes se Shpejte dhe 1000 ( njemije) anetareve te NJSL te Misionit Special.
g) Perforcimi i qendres telefonike te Komitetit Kombetar te Shendetit Publik per menaxhimin e thirjeve telefonike per qellimet e Komitetit Kombetar te Shendetit Publik me infrastrukture materjaloteknike dhe 100 ( njeqind) forcave njerezore te reja , te cilat do te trajnohen per kete qellim.

– Zonat e veprimit do te percaktohen nga Komiteti Kombetar i Shendetit Publik ( KKSHP).si organi realizues.
– NJSL perfshihen ne rrjetin e Sherbimit Shendetesor Paresor dhe me njesi te tjera organike te sherbimit shendetesor .Si supervizor i cdo NJSL emerohet nje mjek i Njesise Shendetesore Lokale ose ne munges te tij nje mjek i Qendrave Shendetesore te Prefekturave nen te cilen perfshihet aktiviteti i njesise lokale.

Cdo NJSL pebehet te pakten nga dy veta: nje infermjer dhe nje shofer. Emerimet behen me kontrata te perkoheshme 3 mujore me probabilitet shtyrje afati nje mujor.

/DRONI.al/

loading...
Loading...

Për t’u bërë pjesë e grupit të "DRONI.al - Agjencia Kombëtare e Lajmeve" mjafton të klikoni: Join Group dhe kërkesa do t’ju aprovohet.
KOMUNITETI DRONI.AL: https://www.facebook.com/groups/426976918158037/

Leni një përgjigje