Ndërsa pandemia e koronavirusit dhe bllokimet që rezultojnë në të gjithë Evropën kanë qenë shkatërruese për shumë biznese, industria e sardeleve në Shqipëri po raporton një bum të kërkesës për produktin e saj.
Fabrika e vendosur në qytetin portual të Durrësit në bregdetin e Detit Adriatik të Shqipërisë, ishte detyruar të zvogëlojë stafin e saj për shkak të rregullave të bllokimit që kanë ekzistuar për javë me radhë në vend.
Por ai personel më i vogël po punon gjithnjë e më shumë – ndërsa ka maska dhe pajisje të tjera mbrojtëse – për të përmbushur një kërkesë që është rritur me 30 përqind që nga fillimi i pandemisë.
Pronari i uzinës Orlando Salvatore i thotë agjencisë franceze të lajmeve se ai beson se ky lloj peshku eshte i njohur sepse ato dërgohen me lehtësi në kontejnerë të mbyllur, konsiderohen ushqyese dhe janë të njohura me evropianët, për të cilat ai thotë se më shumë njerëz po i bëjnë në shtëpi për shkak të izolimit të tyre.
Salvatore thotë se shumica e shitjeve po shkojnë në Spanjë dhe Itali, por kompania dërgon në Francë dhe gjetkë në Evropë gjithashtu./voa
/DRONI.al/
Për t’u bërë pjesë e grupit të "DRONI.al - Agjencia Kombëtare e Lajmeve" mjafton të klikoni: Join Group dhe kërkesa do t’ju aprovohet.
KOMUNITETI DRONI.AL: https://www.facebook.com/groups/426976918158037/