Gazetat dështojnë, ja si e fshehën sot protestën e studentëve

Ndaje

Gazetat kanë kohë që kanë dështuar në treg por po dështojnë edhe në substancë, në arsyen se pse ato duhet të botohen cdo ditë.

Nga 10 gazeta të përditshme, vetëm 3 prej tyre kanë pasqyruar në titujt kryesore protestën e studentëve. Ato janë gazetat Standard dhe Koha Jonë.

Gjashtë gazeta të tjera e kanë titull në anë në faqen e parë dhe brenda shkrime të pakonsiderueshme ku fshihet ngjarja.

Ndërkaq dy gazeta, Dita dhe Tema nuk e ka as si lajm në faqen e parë.

Që gazetat kanë politika të ndryshme editoriale dihet, por që gazetat të kenë politika editoriale për të shtypur zërin e qyetarëve që ngrihen kundër qeverisë, kjo nuk ka ndodhur në 30 vitet e fundit.

E njëjta histori është edhe me portalet që zotërohen nga kompani të madhe reklamash apo biznese të lidhura më grupe të ngushta të qeverisë apo politikës. Shumica prej tyre nuk transmetojnë lajme në vijim rreth protestës së studentëve.

Loading...

Leni një përgjigje