Debate në nisjen e shortit për Këshillin e Emërimeve në Drejtësi, opozita e cilëson antikushtetues

Ndaje

Në Kryesinë e Kuvendit ka nisur me debate të ashpra mbledhja, ku aktualisht po hidhet shorti për Këshillin e Emërimeve në Drejtësi. Mbledhja drejtohet nga Vasilika Hysi, nënkryetare e Kuvendit, ndërsa përfaqësuesi i Ps, Ulsi Manja shfaqi menjëherë vullnetin për e grupit të tij parlamentar për të përfunduarkëtë proces ditën e sotme.

Grupi i PD me përfaqësues kryesor Eduard Halimin e ka quajtur procesin antikushtetues dhe argumentoi se mazhoranca po vepron në kushtet e një boshllëku ligjor. “Ju synoni kontrollin politik të Prokurorit të Përgjithshëm”, tha Halimi.

Ndërkohë LSI e ka bojkotuar mbledhjen, ashtu siç paralajmëroi ditën e djeshme. Ish-ministri i Drejtësisë Nasip Naço tha se shorti po ripërsëritet, sepse PS-ja do të zgjedhë emrat që i pëlqejnë dhe i shërbejnë qëndrimeve të tyre. “Ju nuk keni hequr, ju doni të kapni drejtësinë, sepse shorti është hehdur para një viti dhe ju nuk i pëlqyet, se nuk dolën ata emra që ju donit. Po sot, kur janë të njejtët gjyqtarë, sërish do ta anulloni procesin nëse nuk dalin ata emra që doni?!”, tha Naço.

Leni një përgjigje