Tag: Emigrim

Gjermanet nxitin ne QSUT emigrimin e infermiereve shqiptare

Vala e emigracionit të personelit shëndetësor që ka prekur prej vitesh Shqipërinë rrezikon të përforcohet edhe më tej për shkak se spitalet gjermane kanë...

Sa e lehtëson ligji i ri emigrimin në Gjermani

Projektligji i ri i ardhjes së fuqisë punëtore nuk do ta shmangë nevojën e aplikimit për vizë pune. Lind pyetja se a do të...

Të katërtit në botë që duan të largohen nga vendi. Pse...

Në një anketë, Shqipëria renditet e katërta në një listë me 152 vende përsa i përket dëshirës së qytetarëve për t’u larguar nga vendi. Në...

Sondazhi/ 70 % e të rinjve shqiptarë kërkojnë të emigrojnë drejt...

Në kuadër të Ditës Ndërkombëtare të Rinisë, CRCA Shqipëri dhe ANYN (Rrjeti kombëtar për të Rinjtë në Shqipëri) bënë publike Indeksin Kombëtar për të...

VITI 2017/ Tendenca e re e emigracionit, 10-fishohet numri i grave...

Në Shqipëri, emigracioni jashtë vendit ka qenë traditë e burrave, ku meshkujt në moshë të re largoheshin nga vendi për mundësi më të mira...

Kryeministri Rama manipulon shkaqet e emigrimit masiv

Kryeministri Edi Rama shkarkoi sot nga kurrizi i qeverisë emigrimin e rreth 500 mijë shqiptarëve gjatë qeverisjes së tij. “Emigrimi i shqiptarëve është fenomen historik...

Do të emigroni për punë? Ja 7 shtete me mundësi më...

Të pasurit e një vendi pune dhe një rroge të majme është synimi i të gjithëve, por sot është bërë e vështirë krijimi i...

Ja një mënyrë e re për të emigruar drejt SHBA

Më 3 tetor nisin zyrtarisht aplikimet për lotarinë amerikane. Megjithatë lotaria nuk është e vetmja “biletë” që ju dërgon në amerikë. Ambasada Amerikane ka publikuar programet...