Profil/Kush është Petraq Milo, kandidati i propozuar nga Meta për kryetar të KLSH-së

Ndaje

Petraq Milo është një personalitet me një eksperiencë të pasur, brenda dhe jashtë vendit në fushën e financave, të auditit, të bankave dhe të ekonomisë në tërësi, gjithashtu me një kontribut të spikatur në drejtimin e institucioneve financiare, fiskale e bankare në Kosovë.

CV e Patraq Milos
Lindur me : 04.1958
Statusi civil : Martuar, me dy femije
Kontakti : Cel 355 68 20 80 639, e – mail : milopetraq@gmail.com

ARSIMIMI
Profesor ne Shkencat Ekonomike, Universiteti i Tiranes, 2013 dhe ne vazhdim
Doktor ne Shkencat Ekonomike ne Politikat e Financave Publike dhe Politika Monetare, Ministria e Arsimit dhe Shkences te Frances, Universiteti i Auvergnes, France, 1999
Tema : Financimi i Deficiteve Buxhetore dhe Efektet Fiskale, Monetare dhe Makroekonomike ne Vendet e Ballkanit Jug Perendimor,
Master ne Politikat Ekonomike, Universiteti i Auvergnes, France 1996
Bachelor ne Ekonomi, Universiteti i Tiranes, Fakulteti Ekonomik, 1998

KARIERA AKADEMIKE
Profesor, lektor ne Universitetin e Tiranes, nga Tetori i vitit 2013 dhe ne vazhdim
Fakulteti Ekonomik, Departamenti i Finances,
Administrim Financiar i Organizatave Publike Qendrore dhe Lokale
Legjislacioni Tatimor
Instituti i Studime Europiane, Zgjerimi Europian, Politikat Sociale, Fiskale, dhe te Punes
Charge d’Enseignement, Lektor, Universiteti i Auvergnes, CERDI, France, nga viti 2002 dhe ne vazhdim, Politikat Fiskale dhe te Administrimit Financiar

KARIERA PROFESIONALE
Lektor, Universiteti i Tiranes, Fakulteti Ekonomik, nga viti 2013 dhe ne vazhdim
Antar i Bordit Mbikqyres se Bankes se Shqiperise, nga 2011- 2018
Kryetar i Komitetit te Auditimit te Bankes Qendrore te Shqiperise
Keshilltar i Kryeministrit te Shqiperise, Keshilli i Ministrave, Shqiperi, nga Tetori i vitit 2005 deri ne Gusht te vitit 2013
Keshilltar i politikave fiskale dhe te administrimit te financave publike qendrore dhe lokale
Keshilltar i politikave te sektorit financiar bankar dhe financiar jo bankar

Drejtues i Projektit te Permiresimit te Administrimit te Huaj, EU, Delegacioni Europian Tirane, ne 2005
Drejtues i Autoritetit Qendror Fiskal, UNMIK – EU, Kosove, nga Janari 2004 deri ne Janar 2005
Pergjegjes per hartimin e politikave fiskale dhe te financave publike
Pergjegjes per hartimin e politikave te administrimit dhe auditimit te burimeve financiare publike
Drejtues i Sekretariatit te Keshillit Ekonomik dhe Fiskal, organ i perbashket i drejtuesve te UNMIK-EU Shtylla e 4, dhe drejtuesve te Qeverise se Kosoves
Antar i Bordit te Autoritetit Bankar te Kosoves, perfaqesues i UNMIK – EU Shtylla 4,

Kryetar i Komitetit te Auditimit te Bankes Qendrore te Kosoves
Drejtues i Departamentit te Politikave Fiskale, Autoriteti Qendror Fiskal, UNMIK – EU, Kosove, nga Janari 2003 deri ne Janar 2004
Drejtor i Departamentit te Buxhetit te Pergjithshem, Autoriteti Qendror Fiskal, UNMIK – EU Shtylla 4, Kosove, nga Maj 2000 deri ne Dhjetor 2002
Konsulent Financiar i Projekteve, Agjensia Franceze e Zhvillimit, France 2000
Konsulent i Financave Publike, Maxwell Stamp Office, Londer, 1999
Kerkues Shkencor ne PhD, CERDI, Universiteti i Auvergnes, France, Tetor -Qershor 1999
Konsulent Ekonomist, Zyra e Drejtorit, Country Department 2, Europe & Central Asia Region, Banka Boterore, Washington DC, Prill- Shtator 1996

Drejtor i Drejtorise se Pergjithshme te Buxhetit, Ministria e Financave, Shqiperi Dhjetor 1993 – Shtator 1994
President i Komitetit te Borxhit Publik, Ministria e Financave, 1994
Drejtor i Drejtorise se Parashikimeve Makroekonomike, Ministria e Financave, Shqiperi, Qershor – Dhjetor 1993
Drejtor i Drejtorise se Pagave dhe Cmimeve, Ministria e Financave, Shqiperi nga Korriku 1991 deri ne Qershor 1993
GJUHET E HUAJA
Anglisht
Frengjisht
Italisht

Për t’u bërë pjesë e grupit të "DRONI.al - Agjencia Kombëtare e Lajmeve" mjafton të klikoni: Join Group dhe kërkesa do t’ju aprovohet.
KOMUNITETI DRONI.AL: https://www.facebook.com/groups/426976918158037/

Loading...

Leni një përgjigje