51 vetë në pranga në Shkodër, u kapën duke dëmtuar dhe vjedhur…

Ndaje

Janë vënë në pranga 51 abonentë për vjedhjen e energjisë elektrike.

Në një aksion të fundit, që prej 8 Gushtit, OSHEE ka konstatuar vjedhje flagrante.

Mbi 65% e vjedhjes së energjisë është konstatuar në zonat e Koplikut dhe të Bushatit dhe forma më e përdorur është furnizimi me linja të dyta jashtë matjes, si edhe përmes manipulimit të matësit.

OSHEE thotë se është e detyruar të përsërisë faktin se askush nuk kallëzohet në polici se është debitor ndaj faturave, por në zbatim të nenit 137 të Kodit Penal ndëshkohen ata persona që:

Vjedhin energjinë elektrike dhe dëmtojnë matësin.

Gjithashtu, “Çdo ndërhyrje tjetër e paligjshme dhe e paautorizuar në sistemin e matjes apo në rrjetin elektrik me qëllim përfitimi të paligjshëm, përbën vepër penale dhe dënohet me burgim deri në tre vjet’, thuhet ne nenin 137.

Leni një përgjigje