Botërori 2026, Shqipëria përsëri votë kundër SHBA-së edhe në futboll

Ndaje

Sot u mbajt në Rusi kongresi i FIFA-s, ku u vendos me votë që Botërori i 2026 të zhvillohen në tre shtete, SHBA, Kanada dhe Meksikë.

Propozimi nga Amerika e Veriut arriti të siguronte 134 vota, kundrejt 65 votave në favor të shtetit afrikan afrikan.

Mes dy kandidaturave, Shqipëria votoi për Marokun (kundër SHBA, Kanada dhe Meksikë), që të ishte ai organizuesi i Botërorit të vitit 2026, por me sa duket vota e Shqipërisë ka shkuar dëm.

Leni një përgjigje