Xhafaj shmang përmendjen e emrit të vëllait, cuditen gazetarët dhe ndjekësit e konferencës

Ndaje

Nuk është ekzekutuar një urdhër arresti ndërkombëtar për vëllain, pasi nuk ka pasur një urdhër të tillë në asnjë rast, deklaroi sot ministri Fatmir Xhafaj. Opozita ka deklaruar dittë e fundit se një urdhër arresti nuk u ekzektua nga policia shqiptare për shkak të ndërhyrjes së Xhafës.

Ministri i Brendshëm ka folur për disa minuta për vëllanë e tij në një konferencë shtypi por në asnjë rast nuk ka përmenduar emrin e vëllait, Agron Xhafaj. Ai vazhdimisht iu referua si vëllai dhe vetëm në një moment kur foli për arrestimine tij në Itali në vitin 2002 tha se ishte Agron Xhafaj.

Kjo sjellje e ministrit ka ngjallur dyshime jo vetëm te gazetarët por edhe ndjekësit e politikës në vend.

Vëllai i ministrit ndërroi emrin pasi u kthye nga Italia dhe ministri nuk e përmendi këtë fakt, por edhe gazetarët prezentë nuk i bënë një pyetje të tillë.

Nëse ka ardhur një kërkesë nga Italia për arrest, kërkesa është në emrin e Agron  Xhafaj ndërkohë që pas ndërrimit të emrit ai nuk eshtë më, pasi emri është fshirë dhe një tjetër emër është në qarkullim.

Leni një përgjigje