FOTO/ Hidhet shorti për zgjedhjen e anëtarëve të KED, ja emrat e përzgjedhur nga organet e drejtësisë…

Ndaje

Pak miunta më parë ka nisur në ambientet e Kuvendit hedhja e shortit për zgjedhjen e anëtarëve të Këshillit të Emërimeve në Drejtësi.

Emrat e përzgjedhur:

Nga propozimet e Gjykatës Kushtetuese u zgjodhën:

1. Besnik Imeraj

2. Altina Xhoxhaj

Vitore Tusha, anëtare zëvendësuese.

Nga propozimet e Gjykatës së Lartë u zgjodhën:

1. Artan Broci

2. Shkëlzen Sejdini, anëtar zëvendësues.

Nga propozimet nga Prokuroria e Përgjithshme u zgjodh:

Rovena Gashi, prokurore, u zgjodh direkt si kandidate e vetme në garë.

Prokuroria e Përgjithshme nuk do të ketë anëtar zëvendësues, sepse nuk ka kandidatë të regjistruar për garën.

Nga propozimet e prokurorive pranë Gjykatave të Apelit u zgjodhën:

  1. Gentian Trenova
  2. Fatjona Mecaj

Nuk u zhvillua procedura e shortit dhe u zgjodhën automatikisht si dy anëtarët e vetëm në garë.

Nga 83 emrat e propozuar pranë Gjykatave të Apelit u zgjodhën:

  1. Enton Dhimitri
  2. Fatos Qato

Të dy anëtarët e zgjedhur janë të përhershëm në KED.

Nga propozimet e Gjykatave Administrative u zgjodh:

  1. Ahmet Jangulli

Ky gjykatës do të jetë një anëtar i përhershëm i KED.

2. Sotiraq Lubonja, anëtar zëvendësues.

U zgjodh nga bashkimi i goglave për propozimet nga Gjykata e Apelit dhe ajo Administrative.

Leni një përgjigje